Pensioen in Enschede goed geregeld

Het lijkt misschien nog zo ver weg, uw pensioen. In Enschede, of waar dan ook in Nederland, zit u er nu wellicht prima bij. Maar blijft dat ook zo als u niet meer werkt? Of als uw privéomstandigheden veranderen? Van werknemer tot ondernemer, wat u ook bent, kijk nu alvast naar later. Want later is er vóór u er erg in hebt.

 

Zandstra Financieel Advies kijkt als financiële buurman en pensioenexpert voor Enschede en omgeving graag met u mee. Een prettig idee om het goed geregeld te hebben met uw specialist in de buurt. Voor we u uitleggen hóe we u helpen, eerst even wat algemene pensioeninformatie op een rij.

 

Met pensioen, hoe zit dat tegenwoordig?

Wie voor 2013 met pensioen ging, had het automatisch goed voor elkaar. Anno nu gaat dat wel anders. Hieronder vindt u enkele belangrijke veranderingen op een rij:

  1. AOW-leeftijd omhoog voor wie geboren is na 1948
  2. Minder geld vanuit pensioenfonds

Hieronder diepen we de veranderingen en vooral de gevolgen voor u uit.

 

AOW-leeftijd omhoog

Wie voor 1948 geboren is, mocht op zijn 65e stoppen met werken. Dat staat in de Algemene ouderen wet, kortweg de AOW. Eerder stoppen kon ook, als er een betrokken werkgever in het spel was, goede pensioenvoorzieningen door een baas waren geregeld of als de gepensioneerde eigen baas was.

 

U bent na 1948 geboren, anders zou u zich via deze webpagina niet verdiepen in pensioenen. Voor u geldt dan: uw ‘bouwjaar’ bepaalt wanneer u voor uw AOW mag stoppen met werken en genieten van uw pensioen. Elk jaar dat u jonger bent dan 1948 komt er voorlopig een maanden bij vóór u ouderdomsgeld van de overheid krijgt. Hoe dat precies zit, ziet u op de website van de belastingdienst.

 

Met pensioen vanaf 67+ jaar

Ook de pensioenfondsen zijn sinds de AOW-verandering aangepast. Voor die fondsen is er een andere reden om dat te doen. We worden namelijk steeds ouder in Nederland. En jongere mensen moeten voor het pensioen van de ouderen betalen. Omdat er minder jonger dan ouderen zijn, is het moeilijker de pensioenpotten te vullen. En dus krijgt u minder geld voor uw pensioen.

 

Redenen om zelf pensioen te regelen

Wilt u niet jaren na uw 65e doorwerken? Of zelfs eerder stoppen dan de AOW-leeftijd? En heeft uw werkgever geen cao die pensioen voor u regelt? Dan kijken we graag hoe wij uw appeltje voor de dorst met u gaan sparen.

 

Onze aanpak: ’n praatje

De beste manier om u te helpen? Die is zoals een goede noaber werkt: een praatje maken. Dat doen we dan ook graag met u. Tijdens dat praatje ontdekken we graag alles over uw leven nu én uw gewenste leven later. Van uw inkomen nu tot de kosten die u later houdt en wilt kunnen betalen. En van het moment waarop u wilt beginnen met genieten van het leven tot de reserves die u zelf wilt gebruiken.

 

Bij u of bij ons?

Een noaber komt graag bij u langs. En u bent er zelf ook altijd welkom. Zo werken wij ook. Kies dus zelf of u wilt dat we bij u thuis komen of dat u ons kantoor bezoekt. Ook wat betreft tijden gedragen we ons als een prettige buurman: dus spreek gerust ’s avonds of in het weekend af, we maken graag tijd voor u.

 

Meer weten over pensioen in Enschede en omgeving?

Kijk op deze pagina’s voor extra informatie:

Of vul hieronder uw gegevens in. Dan bellen we u zo snel mogelijk terug om over uw pensioen verschillende plaatsen in Twente en ook in Hengelo, Almelo en andere omliggende gemeenten te praten.

Assurantiekantoor Hengelo – Assurantiekantoor Enschede – Verzekering Hengelo – Verzekering Enschede

Meer weten?

Het blijft koffiedik kijken wat de toekomst brengt. Gelukkig bepaalt u dankzij een kop koffie (of iets anders) bij ons in ieder geval zelf uw financiële toekomst.

Bel mij terug.

Gemak dient de mens. Wilt u dus dat wij u bellen? Vul dan hier uw contactgegevens in. Dan hoort u zo snel mogelijk van ons. Liever mailen? Ga naar de contactpagina.

    Bel mij terug over: