Interview Borhave

Deze week hebben we een interview met Daphne Nijenhuis, speelster van Borhave

Afgelopen jaar heb je de overstap gemaakt van DSVD naar Borhave. Kun je vertellen waarom je hebt gekozen om in Borne te komen handballen?

Ik heb voor mezelf al vaker de overweging gemaakt om een stapje hoger op te gaan maar om verschillende redenen is dit er nooit van gekomen. Toen Borhave mij de kans bood om dit seizoen op de linkerhoek positie te komen spelen, wist ik dat ik deze kans moest pakken omdat het er anders waarschijnlijk nooit meer van zal komen.

Bij DSVD liepen jullie vorig jaar net promotie naar de eredivisie mis. Borhave werd in de eredivisie 8e van de 10. Merk je veel verschil qua niveau?

Ik merk fysiek wel verschil ja, het spel gaat net iets sneller en in de dekking wordt je echt wel wat harder aangepakt. Maar ik denk ook dat het verschil tussen de ploegen onderling erg verschilt. We hebben pas geleden de wedstrijd tegen E&O gespeeld en qua niveau is dat wel vergelijkbaar met een aantal ploegen uit de eerste divisie. Dalfsen en VOC staan beide in december op het programma, ik denk dat ik daar pas echt niveau verschil zal merken.


Daphne Nijenhuis in het shirt van DSVD tegen Borhave


 

Borhave is erg sterk begonnen aan de competitie. Momenteel staan jullie op een verdienstelijke 6e plek. Waar verwacht je dat jullie dit jaar zullen eindigen?

Als we op plek 6 eindigen dan zitten we in de kampioenspoule! De onderste 4 gaan naar de degradatiepoule. Ik hoop en verwacht dat we wel bij de eerste 6 zullen eindigen.

Wat is de kracht van jullie elftal ten opzichte van de andere teams in de competitie?

Ik denk dat de kracht van ons team is dat we hard voor elkaar willen werken. Dit seizoen zijn er zes nieuwe speelsters (waaronder ik zelf) naar Borhave gekomen en hebben we in een korte tijd moeten bouwen aan een nieuw team.


Wat voor type speler ben je en wat voeg jij toe aan het damesteam van Borhave?

Mijn kwaliteit in het veld is dat ik snel ben in de break out en sterk in de 1 tegen 1 aanval. Ik ben iemand die niet snel opgeeft en houdt van hard werken.

De volgende wedstrijd spelen jullie uit tegen Foreholte. Zij staan momenteel 2 plekken onder jullie en lijken daarmee een directe concurrent. Wat weet je van deze tegenstander en wat verwacht je van deze wedstrijd?
Foreholte is een tegenstander waar ik in de eerste divisie regelmatig tegen gespeeld heb. Ik ken het team dan ook goed. Foreholte zal er erg op gebrand zijn om punten te pakken tegen ons, maar ik denk dat we een goede kans maken om deze wedstrijd te winnen.


Daphne Nijenhuis (midden) met shirt nummer 20


 

Nu even over een andere boeg. Wat doe je zoal buiten je handballeven?

Momenteel ben ik aan het afstuderen. Ik volg de opleiding Small Business & Retail Management aan het Saxion. Daarnaast ben ik ruim 7 jaar werkzaam bij het Twentebad in Hengelo. Ik heb een combinatiefunctie en werk voor zowel het Twentebad als voor Hengelo Sport.

Heb je wel eens gegeten bij Roast it aangezien zij een dinerbon beschikbaar stellen voor de mensen die de juiste uitslag van julie eerste competitiewedstrijd voorspellen?

Nee ik heb er nog nooit gegeten maar ik ga graag uit eten en probeer vaak leuke restaurantjes uit.


ROAST it: Lunch, bar, grill


 


Tot slot mag jij als eerste voorspellen wat de einduitslag wordt in de wedstrijd van Foreholte – Borhave. Graag horen wij van jou wat de rust- en eindstand wordt en tot slot welke club het eerste doelpunt maakt.

Ik verwacht een spannende eerste helft en gaan de rust in met 17-18 . Uiteindelijk winnen we de wedstrijd met 26- 30! Wij maken het eerste doelpunt.

Heel veel succes volgende week zaterdag en bedankt voor het interview

Recente Interviews:

Hypotheekadvies

 •  
 •  
 • €2.250,-
 • €2.500,-
 • €3.000,-
 •  
 •  

Afspraak maken

Rentevasteperiode

 • 5 jaar vast
 • 10 jaar vast
 • 20 jaar vast
 • 30 jaar vast

Afspraak maken

* aan de rentepercentages kunt u geen rechten ontlenen.