Geplaatst op door & geplaatst onder categorie Blog.

vrouw

Eindelijk wordt er dan iets georganiseerd in het centrum van Hengelo. De conservatieve gemeente Hengelo heeft toestemming gegeven aan de organisatie van WinterWorld om haar deuren te openen. Zonder slag of stoot ging dit echter niet. Dit was in eerste instantie gepland op het terrein van de Makro, echter was de PvdA van mening dat dit evenement toch beter in het centrum van Hengelo georganiseerd kon worden. Het Burg. Jansenplein is met haar grote oppervlakte de gastheer van het evenement. Bijna alle Hengeloërs die wij hier over hebben gehoord zijn laaiend enthousiast dat er eindelijk iets georganiseerd wordt in het centrum. Een schaatsbaan, kerstmarkt en leuke attracties die vertier bieden voor jong en oud.

Inmiddels is er ook een subsidie verstrekt aan de organisatie van WinterWorld. Oftewel geld dat beschikbaar wordt gesteld om te zorgen dat deze activiteit georganiseerd kan worden. Echter rekent de organisatie van WinterWorld €6,- door om op de kleine ijsbaan te mogen schaatsen. Dit valt bij een groot deel van het publiek behoorlijk verkeerd, omdat het evenement voor iedereen toegankelijk zou moeten kunnen zijn. Nou is €6,- natuurlijk niet een torenhoog bedrag, echter is een het bedrag voor een 11 rittenkaart bij de professionele schaatsbaan in Enschede in verhouding voordeliger dan de kosten voor een ritje op deze baan.

horror clownWij zijn benieuwd naar uw mening. Vindt u aangezien er een subsidie wordt verstrekt het evenement voor iedereen toegankelijk zou moeten zijn? Het is immers the most wonderful time of the year waarbij saamhorigheid centraal staat. Of vindt u het terecht dat er kosten doorgerekend worden door de organisatie van WinterWorld?