Geplaatst op door & geplaatst onder categorie Blog.

Vorige maand was ik bij één van onze gewaardeerde relaties die aangaf dat zijn vrouw voor onderzoek in het ziekenhuis moest komen. De afspraak omtrent de hypotheek moest dus even uitgesteld worden. Een week later tijdens de afspraak gaf aan dat hij een dag vrij heeft moeten nemen om zijn vrouw bij te staan, zoals een voorbeeldig echtgenoot dat betaamd. Eenmaal netjes geparkeerd en plaats te hebben genomen in de wachtkamer was het moment daar. Terwijl mevrouw op de operatietafel lag, hield manlief keurig het handje van zijn eega vast. Uiteindelijk mochten ze het ziekenhuis verlaten. De uitslag zou immers later volgen. Uiteindelijk aangekomen bij de parkeergarage moest er nog even afgerekend worden bij de parkeerautomaat. Waar de één nog last had van het onderzoek en de ander alles in zijn hand gebroken heeft om zijn partner moreel te ondersteunen, werd er een nieuwe blessure opgelopen. De parkeerautomaat gaf maar liefst een tarief aan meer dan €20,- voor het parkeren. Over een rib uit je lijf gesproken!
Ik weet dat het maandag is, en dat vinden we over het algemeen nou niet de allerleukste dag van de week, maar toen ik tijdens de lunchpauze van vandaag bladerde door de Tubantia onder het genot van een broodje en een kopje soep zag ik het volgende staan. In grote letters stond er een artikel over de parkeertarieven van het MST Enschede. En wat denkt u? Een glansrijk top 5 notering qua parkeertarieven bij ziekenhuizen in heel Nederland. Een welverdiende 4e plaats voor het grootste ziekenhuis in Twente. Met een bescheiden tarief van €2,60 per uur bent u welkom om uw naasten een ziekenbezoekje te brengen. Alsof de zorg nog niet duur genoeg is in Nederland.
Persoonlijk vind ik het echt een grof schandaal dat deze tarieven worden gehanteerd voor een ziekenbezoekje aan of met één van uw naasten. In Hengelo wordt nota bene een tarief in rekening gebracht van €4,00 voor een dagkaart, waarbij de eerste 20 minuten ook nog eens gratis zijn. Wij zijn benieuwd hoe u hier over denkt?