Geplaatst op door & geplaatst onder categorie Blog.

Eens in de zoveel tijd heb je het als man gewoon nodig. Dan wordt het weer tijd om achter het bureau weg te kruipen en je eens weer een echte man te voelen. Dus wat hebben we gedaan? Een ware mannendag bijgewoond met collega assurantiekantoren in Nederland. Hypotheken en verzekeringen werden vervangen voor het rijden in een stoere terreinwagen, een slipcursus en rijden van een quad. In plaats van het dragen van glimmende schoenen, een blouse en een colbertje, was het vol gas door de blubber en het onder controle houden van de auto na het slippen in een soort van James Bondachtige scène. Nadien gezellig tafelen en borrelen om de laatste economische perikelen te bespreken.

Wat blijkt? Al mijn collega’s zijn net zo druk als wij van Zandstra Financieel Advies. De huizenmarkt staat op de kop. De hypotheekaanvragen vliegen als warme broodjes over de toonbank en ook makelaars geven aan dat woningen in (met name) het westen regelmatig ruim boven de vraagprijs worden verkocht! Fantastisch nieuws, want nadat de crisis zich in 2008 over Nederland heeft uitgewaaid, kunnen we concluderen dat er na 7 magere jaren de 7 vette jaren intrede in ons land hebben gemaakt. Dit werd nogmaals bekrachtigd met de krantenkop ‘Historisch hoog aantal banen in Enschede’ van vorige week. Dit biedt weer mogelijkheden voor veel huurders om te kopen en zodoende stijgt de woningmarkt en natuurlijk bij ons opdrachten om voor u de hypotheek af te sluiten!

Echter in een tijd dat er nieuwe financiële kansen te benutten zijn voor u als ondernemer of particulier merken we vaak ook dat uw risicobereidheid toeneemt. Dit zou in toekomstige tijden dat het economisch gezien slechter gaat, kunnen resulteren in weer economische gezien zwaardere tijden. En dan zit u wellicht daar met u net iets te dure hypotheek. Tukkers worden geprezen als nuchtere en eenvoudige mensen die normaal al gek genoeg vinden. Maar hoe zorgt u ervoor dat wanneer u geen betrouwbare tussenpersoon heeft, dat de aankomende 7 vette jaren niet opgevolgd worden met financiële teleurstellingen?